Advent

In de weken naar kerst vieren we weer de adventstijd. In de maandagen naar de kerststijd vertellen we traditiegetrouw een verhaal aan de kinderen. In de aula komen we om 8.45 uur samen en luisteren we naar een mooi verhaal met vaak een moraal.

Afgelopen maandag trapte meester Geert af met een Russisch verhaal van Tolstoj. Semjon vond op straat een zwerver, ontfermde zich over deze arme man en vond in Semjon en zijn vrouw een bijzondere ontmoeting. Natuurlijk leerde Tolstoj ons meer dan dit: hij liet ook zien hoe empathie voor de armen niet alleen maar een deugd is, maar eerder een noodzaak. Niet alleen voor de - in dit geval- zwerver, maar juist voor hen die het goed hebben. Want vaak wordt vergeten dat geven eigenlijk een vorm is van krijgen. Een mooie gedachte om de kersttijd mee in te gaan. De kinderen roepen weleens dat het verhaal 'saai' is, maar vinden het uiteindelijk vaak spannend, ontroerend of gewoon heel mooi. Een mooi moment in deze koude tijd. Een moment van bezinning en omkijken naar de ander. Want gaat het daar uiteindelijk niet allemaal om? Hoe verhouden we ons tot de ander? Hoe ziet de ander ons? En hoe willen we gezien worden door die ander?
Nog twee maandagen te gaan en dan volgt op vrijdag 21 december natuurlijk het kerstspel. We hopen op een mooie tijd met elkaar!