Smidse

Ondanks dat de nieuwe school alweer een paar jaar open is, hebben we toch onlangs een nieuw ‘lokaal’ in gebruik mogen nemen. Het is niet zomaar een lokaal, maar meer een praktijkruimte waar we in de toekomst een nieuw praktijkvak kunnen gaan geven! Smeden.

“Smeden? Maar er is toch geen smederij in school?”. Nee, dat klopt. Maar een kleine smederij waar je met 4 leerlingen smeedwerkzaamheden kunt uitvoeren noemen we een smidse. En die smidse is dus nu geopend! Op het plein van het VO is een kleine ruimte die we tot dusver niet in gebruik hadden genomen en waar we soms de vraag over kregen: “Wat is dat voor lege ruimte in de zijwand van de school?”. Soms dachten mensen dat het een rookruimte was, sommigen opperden weleens het idee er een fietsenhok van te maken, maar daarvoor was het veel te klein. Wij wisten natuurlijk wat het zou moeten worden, maar omdat sommige dingen niet vanzelf gaan in het leven liet ook dit even op zich wachten. Zo heeft een smidse een schoorsteen nodig om de ontstane rook af te voeren. Die schoorsteen was er wel maar nog niet zoals we wilden. Inmiddels is de juiste schoorsteen ook in werking getreden en kunnen we gebruik maken van onze eigen smidse! We hopen dat het een succes gaat worden en dat veel leerlingen er leuke, spannende en vooral leerzame lessen kunnen opdoen! Zo wordt de Tobiasschool steeds meer écht af!