Schoolreis 2019

Sommige klassen zijn al terug, anderen zijn op het moment van schrijven nog op schoolreis. Wat we nu al weten is dat het voor de meesten een fantastische week is en was, ondanks dat het voor één klas een verregend einde kende.

De vierdeklassers sloten hun tijd op de Tobiasschool af met de kunstreis naar Berlijn. Met een brandende zon, geweldige sfeer en mooie uitstapjes hadden we niet alleen een enthousiaste groep leerlingen maar ook een hele vrolijke groep docenten. Zowel de Rijksdag als de Ku'damm en Brandenburger Tor werden bezocht, maar ook het Hamburger Bahnhof, Techniek Museum, DDR museum en de Alte Nationalgalerie. De slotdag stond in het teken van het Olympisch Stadion, waar we stilstonden bij de atleet Jesse Owens. Een derdeklas kwam woensdagavond thuis in verband met het noodweer. De tweedeklassers zitten in de Ardennen en hebben vooralsnog een geweldige week! De eersteklassers zitten op verschillende locaties in het land (van Texel tot Hilversum) en hebben volgens de laatste berichten een topweek! Het is geweldig om de leerlingen even in een andere hoedanigheid te zien dan hoe ze op school zijn. Voor ons als docenten is het vooral genieten van de andere kwaliteiten die we te zien krijgen van de kinderen. Ook is het mooi om te zien hoe kinderen 's avonds zijn en hoe ze na 72 uur zijn in de groep. De één is een steun voor de ander, de ander kan wel een schouder gebruiken om op te leunen. Voor ons belangrijk om te zien hoe de kinderen door de jaren heen worden wie ze zijn.