Brugge excursie

De eersteklassers zijn vorige week twee dagen naar Brugge geweest. Het uitstapje dat in het teken stond van de Middeleeuwen. Ze hebben daar lessen over gekregen op school en mochten nu in het echt zien wat ze geleerd hebben.

Zo is er een bezoek gebracht aan het Belfort van Brugge: een toren centraal in de stad die je kunt beklimmen, als je de 366 treden tenminste aandurft. Ook gingen ze natuurlijk naar het Groeningemuseum, waar onder andere de Vlaamse Primitieven te zien zijn. Ook is het Gruuthusemuseum bekeken, waarbij ze hebben gezien hoe er een verbinding is tussen het Gruuthuse en de kerk. Het Gruuthuse had een primitieve 'skybox' voor de rijke eigenaar. Natuurlijk is er ook veel gewandeld door de stad en hebben de kinderen ademloos geluisterd naar mooie verhalen over de Vlaamse Primitieven (schilderkunst).
Vrijdag vertelden sommige kinderen enthousiast over het drieluik dat ze hadden gezien.
Hoe bijzonder is dat!? Even geen schermen en mobiels, maar gewoon kunst van 1000 jaar oud dat ze ├ęcht geraakt heeft.