Sinterklaas

Ook dit jaar was de Sint ons weer niet vergeten. Hij had drie onwijs leuke Pieten meegenomen uit Spanje. Stoute Piet, Grapjespiet en Onhandige Piet hielpen Sinterklaas zo grappig en onhandig mogelijk bij het bezoeken van de jongste groepen.

Voor veel kinderen was het weer ontzettend spannend: Sinterklaas die zomaar de klas in komt stappen. Met een gouden staf, het grote boek en zijn drie Pieterbazen. Veel kinderen zongen het hoogste lied of lieten hun kunsten vertonen, met een flink verhoogde hartslag. Voor Sinterklaas was het allemaal om het even wie wat zong of deed: hij genoot met volle teugen van wat de kinderen hem boden! Hij vertelde de oudste groep dat het mooiste cadeau voor ons allemaal is: iets geven aan een ander. Daarom kreeg Sinterklaas ook nooit cadeautjes, legde hij uit. Het geven van cadeautjes en het ontvangen van een glimlach is het mooiste dat de Sint kan krijgen. Wij hopen maar dat hij ons volgend jaar weer komt bezoeken! Wij zitten er allemaal weer klaar voor, dat staat vast! Voor nu wensen we hem een goede reis terug naar Spanje!

Tot volgend jaar lieve Sint en Piet!