Sinterklaas

Vorige week dinsdag werd traditiegetrouw natuurlijk het Sinterklaasfeest gevierd. Sinterklaas zou bijna niet gekomen zijn, in verband met een ontvoering. Gelukkig werd het losgeld (400 kilo snoepgoed) betaald in de nacht van 4 op 5 december en kon de Sint door twee hulppieten en de brandweer bevrijd worden uit de benarde positie.

Hij werd door dezelfde brandweer afgeleverd op school en de kinderen waren dolgelukkig hem te mogen ontvangen. In iedere klas van het SBO werd uit het grote Sinterklaasboek voorgelezen en voor iedereen snoepgoed uitgedeeld. Voor de één is de komst van Sinterklaas enorm spannend, voor de ander een feest. Maar ieder kind kon na afloop gelukkig zijn met lieve woorden van de Goedheiligman. In de bovenbouw (het VO) werden allerlei gezellige dingen georganiseerd, zonder lesboeken. De Sint kwam ook bij sommige VO klassen langs, voor wie daar prijs op stelden. Al met al een prachtige ochtend voor iedereen! Laten we hopen dat de Sint volgend jaar weer langs wil komen met zijn pieten en dan zonder ontvoeringen en vertragingen!