Activiteitenweek

De eerste week zit er alweer op! En wat een bijzondere week was het..

We zijn vanaf 10.45 (dus na de periodelessen) begonnen met teambuilding. Dat wil zeggen: de klassen zijn met hun mentor(en) veelal op pad gegaan, of hebben activiteiten ondernemen waarbij het sociale proces belangrijk is. Zo konden de eersteklassers elkaar wat beter leren kennen, en de vernieuwde derdeklassen ook even wat beter kennismaken met de nieuwe leerlingen in hun klas. Spannend, voor de meeste van onze leerlingen. Het was een te gekke week waarin we veel mooie dingen hebben gezien! Zo zat het weer flink tegen en was het voor de mentoren soms ook een kwestie van alle zeilen bijzetten en improviseren. Een bezoek aan het Rijksmuseum werd verschoven, een zwembadbezoek gecanceld en een bezoek aan Gassan Diamonds overgenomen door een andere klas. Zo gingen de tweedeklassen naar het decorcentrum van het Muziektheater (voorheen de Stopera). Een plek waar je nooit bij stilstaat dat bestaat, maar eenmaal binnen vergeet je het nooit meer. Wat een prachtige kleding, decorstukken en rekwisieten! Wat een uren gaan er in al die prachtige kleding -speciaal voor de opera gemaakt- zitten. Een hele nieuwe wereld ging open voor onze leerlingen!
Al met al een week die voor herhaling vatbaar is. Tip aan alle ouders: vraag er nog even naar als u dit nog niet gedaan heeft! Hopelijk volgen er wat mooie verhalen die wij ook niet allemaal horen.