Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaVernieuwbouw

Grondsteenlegging

Woensdagmorgen 26 november 2014. Dit zal altijd de datum blijven waarop de grondsteen gelegd is. “Maar hij is toch meteen meegenomen naar de huidige locatie, en ligt er niet meer?”. Dat klopt, hij ligt er niet meer en de grondsteenlegging was dus vooral een ceremoniële procedure, maar dat is precies waar het om gaat. Ergens bij stilstaan. Om te bedenken wie we zijn, wat we hier doen, en in het kader van deze vernieuwbouw: wat we nog jaren gaan én willen doen! Leren, leven en werken in de Tobiasschool.

Dat waren woorden die meester Jos enkele malen herhaalde, op locatie. Hij sprak voor alle leerlingen, het hele team, het bestuur van de Tobiasschool en enkele mensen van het VOvA, waaronder Lotte Neuhaus (directie) en Ricardo Winter (bestuur).

Wat de ceremonie extra bijzonder maakte, was dat het zeer des Tobias was: kinderen hebben gezongen, een spreuk verteld, en twee leerlingen hebben de mooie koperen dodecaëder onthuld. Deze is gemaakt door meester Marc van het VO van de Tobiasschool. Uren werk, toewijding en precisie zitten er in dit prachtige ambachtelijke werk gevangen. Misschien staat deze dodecaëder wel voor de visie die we hier op de Tobiasschool zo graag uitdragen: leren met hart, hoofd en handen.
Dit is niet alleen in dit koperen werk zichtbaar, maar was in de hele ochtend zichtbaar: met elkaar, voor elkaar, naast elkaar.

En nu? Nu staat de dodecaëder weer in ons tijdelijke gebouw. Te wachten op wat komen gaat, te wachten op de realisatie van de vernieuwde Tobiasschool. Wij wachten mee, samen met de kinderen en leerkrachten. In de docentenkamer staat het werk te schitteren, en zal het blijven staan totdat het zover is. Een oefening in geduld, wat we al jaren hebben, maar vanmorgen even beloond werd met een mooi samenzijn.

Klik hier voor een fotoverslag van de grondsteenlegging.