Midzomermokum

Sabine Udoalgemeen

Deze zomer is er voor alle leerlingen van alle scholen in Amsterdam: Midzomermokum! Wat het is? Het is leuk, leerzaam, muzikaal, gezellig of sportief! Wat je maar wil. En om het helemaal mooi te maken: het is in veel gevallen gratis!

Voor veel leerlingen van Amsterdamse scholen is deze zomer net even anders dan normaal. De vakantie gaat misschien niet door, de camping is nog dicht voor grote groepen, de vliegreis is gecanceld, of families hebben te maken met problemen die ze voor de coronacrisis nog niet hadden. Daarnaast zijn er ook leerlingen die tijdens het afstandsonderwijs niet alle lessen gevolgd hebben of niet hebben //kunnen// volgen. Voor al deze leerlingen is er Midzomermokum: een heleboel activiteiten die op verschillende locaties in de stad gegeven worden. Van dansworkshops tot een echte BMX-training, een cursus theatertechniek, rapmuziek maken, een film editen, tot levendige lessen in en over de natuur. En voor de sportliefhebbers zijn er allerlei sportactiviteiten in de buitenlucht. Kortom, er is van alles te doen en te leren op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur en techniek, media, etc. Als je nou geen zin hebt om zes weken thuis te zitten, kun je je hiervoor in veel gevallen gratis aanmelden! Normaal kost een workshop dans bijvoorbeeld 60 euro, maar nu kost het niets! Dankzij veel lieve mensen die zich kosteloos inzetten voor al die kinderen en jongeren die deze zomer graag iets actiefs met andere jongeren willen doen! Let op: voor sommige activiteiten wordt er een vergoeding van 5 euro gevraagd. Voor een overzicht van alle activiteiten en de eventuele kleine bijdrage kun je kijken op de website; www.midzomermokum.nl. Hier staat ook vermeld hoe je je moet aanmelden! Kortom, kies een paar leuke activiteiten uit, en meld je aan!

Want corona of niet, iedereen verdient het om er deze zomer even uit te zijn, iets nieuws te leren en nieuwe mensen te ontmoeten!