Geslaagd!

Sabine Udonieuws

De vlag is uit! Hij hangt trots in de grote hal van de Tobiasschool. Sinds afgelopen donderdag is bij veel huizen in het land de vlag uit, en dat betekent dat er iemand geslaagd is. En dat dus de vlag uit gaat.

Dat het dit jaar allemaal anders gaat is u ook niet ontgaan, dus de feestelijke diploma-uitreiking zal dit jaar in wat kleinere vorm plaatsvinden op 1 juli. Dat neemt niet weg dat we niet trots zijn dat iedereen het heeft gehaald! Natuurlijk, het centrale examen is niet doorgegaan dit jaar, maar iedereen stond er dermate goed voor dat niemand met lege handen is blijven staan. Wel is het enorm zuur dat het een sober afscheid zal gaan worden. Ook is de traditionele Berlijnreis dit jaar niet doorgegaan, en dat laat ons toch een beetje met een leeg gevoel achter. “Het hoort gewoon niet zo te gaan”, is in april een veelgehoorde kreet in de docentenkamer geweest. Berlijn is de jaarlijkse kunstreis die voor de docenten toch het weliswaar officieuze afscheid is van iedereen. Toch begrijpt iedereen dat het dit jaar niet anders kon. Het maakt ons ook duidelijk hoe bijzonder het is wat we iedereen jaar weer mogen doen met de leerlingen: een stedentrip maken vol leerzame en waardevolle maar bovenal plezierige momenten met elkaar. We hopen met elkaar dat volgend jaar veel dingen weer een beetje mogen gaan zoals het altijd was. Eén daarvan is natuurlijk het examen, maar het andere is de Berlijnreis.

Voor nu genieten we van de vlag in de centrale hal, en die hangt er voor iedere vierdeklasser! Ook is er een leuk filmpje gemaakt voor de examenklassers dat je hieronder kunt bekijken!