We zijn geopend!

Sabine Udovernieuwbouw

Vrijdag 22 april was een memorabele dag voor de Tobiasschool. Onze nieuwe school ging officieel open! Natuurlijk, de lessen waren al een half jaar begonnen in ons nieuwe huis, maar om zoiets moois als een nieuw schoolgebouw écht als geopend te mogen beschouwen, heb je een officiële opening nodig. Dat wil zeggen, inclusief D66-wethouder van onderwijs mevr. Kukenheim, lid raad van bestuur Gerrit Vreugdenhil en vele anderen die betrokken zijn geweest bij de vernieuwbouw.

Dat de kinderen die middag meerdere keren in het middelpunt stonden moge duidelijk zijn. Daar draait dit prachtige gebouw uiteindelijk allemaal om! Bij binnenkomst kregen de bezoekers hapjes en drankjes aangeboden door onze leerlingen, en ook tijdens het ceremoniële stuk passeerden meerdere kinderen de revue: zowel bij het zingen van twee zelfgeschreven liedjes als bij het spelen van een toneelstuk. Wat waren ze goed en wat straalden ze na afloop! De bezoekers kregen zo een mooi beeld van wie wij zijn als school: een leeromgeving waar natuurlijk het gebouw belangrijk is (voor velen was het de eerste keer dat ze de nieuwe school zagen), maar vooral de kinderen centraal staan.

Wat deze opening extra bijzonder maakte was, dat de school een kunstwerk heeft aangeboden gekregen, waarvan wij die middag al een voorproefje mochten zien. Een prachtig kunstwerk dat helemaal uit hout gehaald zal worden en gemaakt is door de kunstenaar Rik ten Cate. Als Vrije School hebben wij – net als alle andere Vrije Scholen – een spreuk, die op bijzondere momenten voorgelezen wordt. Tijdens deze opening is die niet zomaar voorgelezen, maar voorgedragen, zoals het hoort op zo’n belangrijk moment. Sinds de opening hangt onze spreuk aan de lange wand van de grote zaal, en kan iedereen die hier binnenkomt deze spreuk nog eens rustig nalezen.

Na de prachtige toespraken van diverse mensen, was het tijd voor een hapje en drankje. Op de achtergrond leidde een jazz-trio ons naar het slot van een geweldige vrijdagmiddag. De vrijdagmiddag van de 22e april in het jaar 2016. Een datum die voor altijd de boeken in gaat van de Tobiasschool.

Bekijk hieronder een fotoverslag van de opening:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fotografie: Fleur Hilhorst