SBO weer van start

Sabine Udocorona

Naar aanleiding van de persconferentie van woensdagavond 6 mei, kunnen we melden dat het SBO maandag weer opengaat. Daar zijn we ontzettend blij om. Voor veel kinderen is het goed dat de structuur weer in het gewoonteleven gaat komen.

De ouders en kinderen zijn natuurlijk op de hoogte en zij weten ook hoe het weer naar schoolgaan ingevuld gaat worden. We zijn achter de schermen druk bezig geweest om de looproutes duidelijk te maken met geel/zwart plakband. Zie foto. We willen het op deze manier iets gemakkelijker maken om de 1,5 meter afstand te waarborgen bij binnenkomst. Ook blijft het belangrijk dat volwassenen voldoende afstand houden en natuurlijk thuis blijven als ze ziek, zwak of verkouden zijn of dreigen te worden. Ouders mogen niet mee naar binnen maar zetten de kinderen bij school af.

We houden ons aan de voorschriften van het RIVM maar zijn bovenal even blij en verheugd dat we onze kinderen weer mogen ontvangen! We zullen in de klassen natuurlijk veel stilstaan bij wat er allemaal gebeurt en gebeurd is afgelopen weken. Want voor sommige kinderen zullen het vreemde en misschien moeilijk te begrijpen tijden zijn. En wat is er dan fijner dan een vertrouwde juf of meester die alle vragen van ze kan beantwoorden.

De looproutes en maatregelen die we treffen, zullen we natuurlijk ook meenemen voor de dag waarop het VO weer naar school mag. Vooralsnog ligt het in de planning om het VO op dinsdag 2 juni weer naar school te laten gaan. We zullen voor die tijd natuurlijk nog met specifieke informatie voor het VO komen, over de maatregelen en het rooster, etc.

Tot die tijd blijven we ons best doen om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven, én op afstand én weer op school!