Persconferentie 21 april

Sabine Udocorona

Afgelopen dinsdag 21 april is er bekend geworden dat het voortgezet onderwijs nog geen lessen op school mag verzorgen. Dat betekent dat we nog langer via het huidige thuisonderwijs doorgaan. Als alles goed gaat (volgens de strenge richtlijnen van het RIVM) dan mogen we op dinsdag 2 juni open. Dit is nog geen zekerheid! Voor 20 mei horen we in een persconferentie of die 2 juni haalbaar is.

Dat steeds meer leerlingen aan het thuisonderwijs gewend raken is natuurlijk een troostrijke gedachte. We horen veel leuke en enthousiaste verhalen van leerkrachten die prachtige online-lessen hebben met hun eerste en tweedeklassers. Heel fijn om al die verhalen te horen in een verder veelal stille leraarskamer. Ook de derdeklassers zijn flink aan het werk, want het examenprogramma gaat gewoon door. Ook zij leveren veel mooi werk in -waaronder prachtige CKV werkstukken- die thuis gemaakt zijn. Kortom, we zien veel moois maar het thuisonderwijs in combinatie met het PTA programma stelt ons ook voor uitdagingen.

Dat we nog niet open mogen na de vakantie is voor ons reden geweest om goed naar het PTA programma te kijken van de derdeklassers. Wij hebben dit afgelopen weken natuurlijk al met een schuin oog gedaan en zullen komende dagen gebruiken om een overzicht te maken van alles dat de derde klassen in de drie weken na de meivakantie moeten gaan doen. Als we vanaf 2 juni weer mogen starten op school, zullen we ook voor die resterende vijf weken tot de zomervakantie een helder en overzichtelijk programma maken voor de derdeklassers van wat nog gedaan moet worden. We hopen daarmee zoveel mogelijk structuur en overzicht te bieden aan de derdeklassers. We kunnen het werk niet voor ze doen, en het virus niet de wereld uit jagen maar we kunnen in deze tijd wel zorgen dat de examenopdrachten die er nog liggen, zo goed mogelijk afgerond kunnen worden.