Studiedagen

Zoals gebruikelijk zijn de docenten en het ondersteunend personeel weer op de jaarlijkse studiedagen geweest. We noemen dit altijd de conferentie. Dit jaar was Antwerpen onze gastheer.

We hebben met elkaar nagedacht over zingeving, het materiaal waarmee we werken, en we hebben de biografie van Rudolf Steiner (de stichter van de vrijeschool) mogen horen. Ook zijn we op bezoek geweest bij de Parcivalschool Antwerpen, een collega vrijeschool waar leerlingen met veelal erg ingewikkelde problematiek les krijgen. Erg inspirerend om onze Vlaamse collega-docenten aan het werk te zien.
Het is voor ons als team erg belangrijk om één keer per jaar even zonder leerlingen met elkaar in alle rust te kunnen nadenken en samenzijn. Even die gesprekken voeren waar je op de drukke werkvloer geen tijd voor hebt. Samen eten, samen inspirerend werken aan een nieuw jaar.
Dankbaar dat we dit elk jaar met elkaar mogen doen, kijken we terug op prachtige dagen.

Na de studiedagen was er voor ons dan ook de herfstvakantie, en konden we even een week aan andere dingen denken dan aan de dagelijkse onderwijspraktijk.