Michaƫlswandeling

Voor de herfstvakantie hebben we als VO weer een wandeling naar het Amsterdamse Bos gemaakt. We doen dit elk jaar en vinden het elke keer weer wonderlijk hoe goed de meeste leerlingen zo'n afstand te voet afleggen zonder mopperen. Natuurlijk is het voor sommigen net even te ver, maar juist voor die leerlingen is de prestatie 's avonds des te knapper.

De wandeling startte dit jaar iets eerder dan normaal, omdat we aansluitend de herfstvakantie ingingen en het team van docenten en ondersteunend personaal op conferentie gingen. De onderbouw keek naar 'de vlam' in het bostheater, de bovenbouw kreeg een (spontaan) verhaal verteld op de trapjes bij het grote veld. Een actie die door de leerlingen heel goed werd opgepikt. Na afloop wachtte ons de lange wandeling terug naar school. Eenmaal thuis had iedereen die dag een moedige daad verricht: iets te voet afleggen dat je normaal per fiets of OV zou doen. Even geen gemak maar iets op eigen kracht. Iedereen heeft die dag gevoeld hoe lang de afstand is tot diep in het Amsterdamse Bos en heeft die nacht hopelijk goed geslapen! Volgend jaar weer, want sommige tradities zijn er om nooit doorbroken te worden.