Lezing

Donderdagavond 9 januari hadden wij als team weer een studieavond. We hebben deze avonden vaker maar vanaf 2020 gaan wij een serie avonden organiseren waarin een lezing centraal staat. Deze keer stond de ontwikkelingspsychologie centraal.

Sinds 100 jaar zijn we pas écht aan het nadenken over het innerlijk van de mens. Freud studeerde in Wenen en was een van de eersten die écht 'naar binnen' keek in plaats van naar de wereld om ons heen. Dit lijkt lang maar eigenlijk staan we nog in de kinderschoenen. Het was uitermate fascinerend om hier een expert over te horen praten, in relatie tot onze leerlingen maar ook onze directe collega's.
Vooraf hebben we samen gegeten en dit was eigenlijk al een opmaat naar de lezing: want samenwerken begint bij samen dingen ondernemen. Niet altijd eindeloos praten of discussiëren maar gewoon met elkaar dingen doen: sport, spel, ontspanning, een drankje op z'n tijd. Zo leren we elkaar niet alleen beter kennen maar ook beter verdragen. Want we leren onze kinderen ook om elkaar te verdragen, op momenten wanneer dat misschien niet zo eenvoudig gaat. Zelf moeten we soms een innerlijke stap zetten. Kortom, we kijken uit naar weer een jaar vol verrijking, met elkaar, voor elkaar en vooral voor de leerlingen!

PS: voor iedereen natuurlijk de allerbeste wensen voor 2020!