Fair

Afgelopen woensdag waren de derdeklassers naar de Krakeling. Daar zagen ze een bijzondere voorstelling zonder verhaallijn, maar mét een boodschap: wat zou je doen als alles mocht in dit leven? Het stuk heette Fair!

Veel mensen zouden veel dure spullen wensen, anderen een mooie reis of nooit meer hoeven werken. Maar wat als al jouw vrijheden zouden betekenen dat anderen minder vrijheden zouden hebben? Dus wil je dure Louis Vuitton kleding, dan zullen daar misschien wel kinderhandjes aan gewerkt hebben.

En als je een Irakese vluchteling bent, wens je dan spullen of een opgebouwd thuisland? En waarom is dat laatste wat moeilijker realiseerbaar dan een dure designertas? Dit alles werd met veel humor gebracht, met ook soms wat enge scènes die gespeeld werden door een clown.
Kortom: stof tot nadenken, humor, absurdisme, dans en goede muziek. Wat hebben pubers in deze leeftijd nog méér nodig?