We gaan weer naar school!

Na één van de warmste zomers van de afgelopen zoveel jaar is het weer zover. We mogen weer naar school! Sommige leerlingen zullen zeggen: “We moeten weer…”, maar laten we eerlijk zijn: naar school gaan en elkaar ontmoeten, leren van- en met elkaar is toch ook gewoon ontzettend mooi.

We hopen dat iedereen gezond weer op school komt en dat iedereen een mooie tijd achter de rug heeft, zonder schoolse zaken. Wij hebben er weer heel veel zin in en zetten nog even een paar belangrijke punten op een rij:
We zijn vanaf dit jaar een mobielloze school, dus de telefoons worden ’s morgens ingeleverd en na lestijd ’s middags terug gegeven. Dat betekent dat de mobiel in school niet gebruikt wordt. Dit betekent dat leerlingen het huiswerk ook niet meer in hun telefoon kunnen zetten. De agenda wordt dus weer ouderwets verplicht! In Frankrijk is de mobiel op veel scholen al een tijd verboden en dit schooljaar volgt de rest van het land. Daar zijn de eerste resultaten zeer positief!

Verder beginnen we dit schooljaar met een zogenaamde activiteitenweek! De klassen zullen ’s morgens periode-les krijgen en daarna met hun mentor(en) een activiteit gaan doen waarbij de boeken nog niet nodig zijn. De ene klas gaat naar het museum, een andere klas gaat een picknick organiseren in het park, weer een andere groep fietst naar de Zaanse Schans en doen daar opdrachten, etc.
We hopen op een mooie eerste week, met mooie vakantieverhalen! We wensen natuurlijk iedereen een heel goed, leerzaam, vrolijk en vruchtbaar jaar toe!