Start schooljaar

We zijn weer begonnen! Op diverse plekken in de stad hangen de bekende posters weer boven de straten. Voor ons is dat niet anders. We hebben de laatste warme week van de zomer meegenomen de klassen in! In zo'n eerste week doen we ook altijd een uitstapje met onze klassen. Dit allemaal in het teken van 'de Gouden Weken', de eerste belangrijke weken van het schooljaar waarover wij maandag een studiedag verzorgd hebben gekregen. Want een goed begin blijft het halve werk!

Sommige klassen gingen bowlen of klimmen, anderen vonden het veel fijner om lekker te zwemmen in natuurwater. Zo gingen klassen zwemmen bij de Sloterplas, anderen zwommen bij het Nieuwe Meer of op Schinkeleiland. Het water was nog lekker warm van de zomer en veel kinderen die normaal nooit zomaar het open water in durven, namen nu de gewaagde sprong! Mooi om zo met de nieuwe mentor en nieuwe leerlingen een ontspannen kennismakingsmiddag te ondernemen. Natuurlijk werd er ook veel bijgepraat over de vakanties etc. maar ook de dagelijkse routine van de lessen en pauzes zijn volop aan bod gekomen in de eerste week. Sommige collega's hebben wat foto's gemaakt.

Goed om te melden: vrijdag 30 augustus werd het schooljaar geopend in de centrale hal, met een verhaal over de eekhoorn en de mier (Toon Tellegen). Vanuit de zorg werd als speerpunt aangedragen: let op pestgedrag en dus op elkaar. Laten we ernaar streven om eventuele ingewikkeldheden met elkaar te blijven bespreken. Want als de communicatie stopt, is het contact verdwenen.