Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 23/133 

Michaël 2018

We zouden de Tobiasschool niet zijn als er soms dingen spontaan anders lopen dan we gewend zijn. Zo ook tijdens het jaarlijkse Michaëlsfeest.

Traditiegetrouw lopen we vanaf school naar het Amsterdamse Bos en luisteren we daar naar een typisch Michaëlsverhaal over moed. We lunchen daar dan met elkaar en doen een actief spel met de klas. Ook kijken we naar 'de vlam' die meester Geert maakt. Maar dit jaar was alles anders! We hadden te maken met iets meer zieken dan normaal en op deze ochtend konden we de veiligheid van de wandeling met 180 leerlingen dus niet garanderen. We hebben op 't allerlaatst besloten om niet naar het Amsterdamse Bos te wandelen maar naar het Vondelpark. Ook leuk! We hebben gesport, gepicknickt, spelletjes gedaan en vooral genoten van de herfstzon! Want was het nog mooi weer zo half oktober. De eersteklassers hebben zelfs twee vieringen gedaan dit jaar: zij hebben zelfs nog meegedaan met de viering van de basisschool, oftewel: de rituele draakverbranding. 
Eenmaal in het Vondelpark genoten veel leerlingen van de honden die uitgelaten werden en zij knuffelden zo wat af! Erg mooi om te zien. Voor volgend jaar hopen we vooral weer op een traditionele Michaëlswandeling naar het bekende Amsterdamse Bos, want het leukste aan tradities is wel dat ze elk jaar hetzelfde zijn!