Is er een dokter in de zaal?

Vanmorgen was het weer zover: de leerlingen van klas twee hadden hun jaarlijkse reanimatielessen. In het kader van de competentieperiode Sport & Bewegen mochten ze oefenen met het reanimeren van poppen.

Het is voor de leerlingen heel spannend, omdat het ooit – op een dag-  zomaar in het echte leven kan gebeuren. En dan!? Ze hebben dit niet drie weken lang gedaan, want dat zou wat overdreven zijn. Ook hebben ze in deze periode activiteiten georganiseerd, zoals een voetbaltoernooi. Dit kunnen ze heel goed en hier genieten ze enorm van! In de competentieperiodes leren we de leerlingen vaardigheden in plaats van kennis. Dus leren door middel van doen, in plaats van leren uit een boek. Hopelijk vertellen de tweedeklassers er iets over thuis! Rest ons nog te zeggen: we hopen natuurlijk dat we het reanimeren voor niks hebben geoefend, want je hoopt dit nooit te hoeven toepassen. Maar dat het dan toch belangrijk is, staat buiten kijf!