IDFA donateursavond

Afgelopen week was er een avond voor donateurs van het IDFA, het Internationale Documentaire Festival Amsterdam. Ook onze eigen Karin was aanwezig, om iets te vertellen over het hoe en waarom wij elk jaar met onze leerlingen naar het IDFA gaan.

Karin vertelde - samen met de mensen van de afdeling educatie- dat het voor onze leerlingen belangrijk is om niet alleen fictie te zien maar ook verhalen van échte mensen uit de échte wereld. Verhalen over bijzondere dingen die ze meemaken, die ze kunnen of juist niet kunnen: we zien maar al te vaak bijzondere verhalen over iemand die gekozen heeft voor een totaal ander leven dan jij en ik. Want achter ieder mens schuilt natuurlijk een enorme wereld, die de één makkelijker deelt met de buitenwereld dan de ander. Dat het IDFA steunt op (deels) subsidie is voor de meesten wel bekend maar ze zijn ook enorm afhankelijk van donateurs, en juist die gulle gevers of instanties werden deze week in het zonnetje gezet. Ze kregen ook een hapje en een drankje aangeboden, want zonder al die donateurs was er geen IDFA. Dat Karin daar ook iets mocht vertellen over hoe de Tobiasschool het IDFA in hun curriculum heeft omarmd én opgenomen, was dus een mooie aanvulling. Het was mooi om te zie hoe Karin vertelde over hoe spannend zo'n IDFA-bezoek is voor sommige leerlingen is. Hoe de reis er naartoe (met de fiets of het OV) al een hele klus is om voor elkaar te krijgen. Voor veel donateurs een eye-opener. We hopen dat we nog tot in lengte van dagen het IDFA mogen bezoeken, en mocht iemand van de ouders of verzorgers meer willen weten over het steunen van het IDFA (of het werken voor IDFA als vrijwilliger), neem dan contact op met Karin!