Flitsstage klas 2

Leerlingen van klas 2 hadden vorige week een flitsstage. Een korte (kennismakings-)stage van een middag binnen een bedrijf, waar ze als klas iets uit de 'echte' wereld konden zien, horen en voelen. Erg leuk en spannend voor ze, natuurlijk!

Veel leerlingen hebben nog geen idee wat ze later willen gaan doen. Een extra goede reden om in klas twee al een kijkje te nemen binnen een bedrijf of bepaalde sector. Zonder druk en zonder dat ze er iets mee hoeven. Gewoon kijken en oordelen: "Is dit iets voor mij? Gaat mijn hart er sneller van kloppen? Past dit bij mijn kwaliteiten?". In jaar drie gaat het 'voor 't eggie', en ook dan is het nog maar een snuffelstage. Dus dan mogen ze ook gewoon ergens drie weken meelopen en fouten maken. Ook daar zijn veel leerlingen gespannen voor, want je moet toch maar even drie weken meedoen met mensen die je niet (goed) kent. De reacties waren positief en we merkten dat het heel goed voor onze leerlingen is om vroeg bij verschillende sectoren een hoofd om de spreekwoordelijke hoek te steken. Dus voor alle ouder(s) en verzorger(s), denk vooral af en toe mee met uw zoon of dochter en probeer er achter te komen waar de interesses van uw kind liggen. Zonder druk, zonder dat ze al moeten kiezen, gewoon door lekker te oriƫnteren en de juiste vragen te stellen!