Diplomering 2018

Wat zagen ze er mooi en feestelijk uit gisteravond! De vierdejaars leerlingen die hun diploma kwamen ophalen, samen met familie, vrienden, etc. Veel trotse gezichten van ouders die nog één keer naar school kwamen om hun zoon of dochter een welverdiend diploma op te zien halen!

Op zo’n avond komt alles samen en zien we met elkaar dat het goed gekomen is, met iedereen! De één was gekleed in een prachtig galakostuum, de ander in pak met stropdas, weer anderen in hun dagelijkse kloffie en ook dat was goed! De leerkrachten mochten de afzwaaiers nog één keer toespreken, om ze daarna voor altijd los te laten, de wijde wereld in. Uitvliegen naar het MBO, dat is wat ze gaan doen.
Voordat de ceremonie begon werd er nog gegeten met elkaar en iedereen had daarvoor allerlei lekkers meegenomen. Zo kon er ook nog even gekletst worden met de ouders over hoe het diploma of de behaalde certificaten allemaal tot stand zijn gekomen. Voor ons is zo’n avond een beetje dubbel: enerzijds zijn we blij dat ze uitvliegen en hun eigen weg vervolgen, anderzijds zijn ze zo gegroeid dat het stiekem heel mooi zou zijn wanneer ze nog een jaartje zouden blijven.

Maar zoals het zo vaak gaat: over een jaar, of twee, of vijf, komt er weer iemand de school instappen met een bekend gezicht, en dan herkennen we hem of haar meteen terug. En mogen we horen hoe goed het ze dan vergaat, en hoe ze écht terugkijken op hun Tobiasjaren.