Diploma uitreiking

"Dank jullie wel voor alles wat jullie de afgelopen jaren gedaan hebben voor ons kind...." Dit hoorden we afgelopen maandag van meerdere ouders/verzorgers, en dat zeggen we niet om onszelf op de borst te kloppen. Dat zeggen we omdat we op die momenten dankbaar zijn, en weer weten waarvoor we het doen: om vier jaar met een kind (jonge volwassene) te mogen meelopen, en ze te helpen een aantal raadsels te kunnen oplossen. Zo komen de kinderen hier op school onder het motto: “Worden wie je bent”, en vervolgens moeten wij dat maar waar zien te maken. Een hele opgave.

Natuurlijk stond afgelopen maandag alles in teken van ‘het papiertje’, en ondanks dat dit nooit een doel op zich is, mag je één avond in je schoolloopbaan groots vieren dat je geslaagd bent. Dat diploma is na vier jaar natuurlijk een prachtig document om trots op te zijn en je schooltijd op de Tobiasschool mee af te sluiten. Dat niet iedereen geslaagd is, is ontzettend jammer maar niet iets om heel lang over te treuren. Zij komen er ook, allemaal! Dat zij er ook waren, was fantastisch om te zien. Zij kregen certificaten voor de vakken die ze gehaald hebben, en werden net als iedereen met prachtige woorden toegesproken.

De vele familieleden die er waren, maakten het voor ons compleet: de dankbare, stralende gezichten zijn voor ons stuk voor stuk hoogtepuntjes om te koesteren. Bijna alle ouders namen wat te eten en drinken mee, dus onder het genot van een versnapering werd er op het plein trots nagepraat over de afgelopen jaren, waarin het niet altijd eenvoudig is geweest. Gezelligheid, zon en blije gezichten maakten de uitreiking tot een mooi afscheid en nu zit het er dan echt op! Op naar het MBO, op naar een nieuwe levensfase. We wensen ze allemaal veel geluk, wijsheid en gezondheid in de toekomst, opdat ze morgen ‘worden wie ze zijn’.