Diploma-uitreiking 2014

Wat een feest om na een jaar hard werken, iedereen een mooi diploma of een aantal prachtige certificaten weg te geven! We geven ze niet weg omdat dit traditie is, maar omdat de kinderen hier vier jaar voor gewerkt hebben en dus een belangrijk hoofdstuk afgesloten hebben. Een mijlpaal heet zoiets.

Dat wij dit met heel veel ouders en verzorgers gevierd hebben is wel traditie: ieder jaar nodigen we iedereen uit om het uitreiken van het diploma bij te wonen. Veel mensen maken natuurlijk foto’s van hun zoon of dochter, en gingen met een trotse glimlach naar huis. Om nooit meer naar de Tobiasschool terug te keren, althans, niet om les te krijgen. Dat hoofdstuk is afgesloten en nu mogen ze de toekomst in. Van veel kinderen horen we geregeld nog wat terug. Dan komen ze trots vertellen hoe ’t met ze gaat, wat ze aan het doen zijn, of om te laten zien hoe ze veranderd zijn.

Dat is misschien wel het meest dankbaar van ons werk: na jaren zwoegen, praten, uitleggen, ruzie maken, etc. zien dat het iets moois oplevert. Nu wacht er voor ons een zomervakantie om ook verdiend van te genieten, maar medio augustus al weer (!) staan we klaar om een fonkelnieuw jaar te starten. Klaar om weer een groep naar het examen te loodsen. Kom maar op, wij zijn er weer klaar voor, maar nu eerst vakantie!