Klas 4 voor 6 weken op stage

De vierdeklassers zijn weer op stage. Sommige kinderen doen de stage op een bekende plek, anderen kozen voor een nieuw stageadres.

Het is voor iedereen even spannend: of je nu als nieuweling in een bedrijf komt te werken waar je niemand kent, of op een vertrouwde plek terug komt: iedereen moet laten zien wat hij of zij kan, en krijgt allerlei taken te doen die ze misschien nog nooit eerder gedaan hebben. En je kan in de pauze niet eens met je klasgenoten bijkletsen over hoe spannend het is! En je stagebegeleider voelt ook nog lang niet vertrouwd genoeg om daar allerlei vragen te stellen.

Maar de ervaring leert dat de Tobiassers het meestal ontzettend goed doen! Zo vertelde een theater ons dat ze nooit stagiaires nemen omdat ze vaak niet zo gemotiveerd zijn, maar nu dolblij waren met hun (Tobias-)stagiaire, omdat hij vol enthousiasme meedraaide in het team, en meteen al liet zien de kneepjes van het vak te willen leren!

Want dat is misschien wel het belangrijkst van zo'n stage: het geeft je de kans om zoveel meer van jezelf te ontdekken én te laten zien: spannende tijden, die we allemaal vol vertrouwen tegemoet zien!