Getuigschriften

Ieder jaar zijn de mentoren weer druk bezig om hun getuigschriften vorm te geven. Sommige beginnen in mei al te tekenen, ontwerpen of te schrijven; anderen hebben die druk nodig die in die laatste weken voor de vakantie vanzelf ontstaat. De laatste donderdag voor de zomervakantie komen alle collega’s traditiegetrouw bij elkaar om elkaars werk te bekijken.

Alle werkjes voor de kinderen worden tentoongesteld in een lokaal en we nemen allemaal de tijd om er van te genieten. Genieten van het vele werk dat er ingestoken is door al die mentoren. Voor vele creatievelingen misschien een kwestie van even doen, voor anderen een kwestie van een jaar lang inspiratie zoeken en vooral op ’t eind veel bloed, zweet en tranen.

Maar bij het zien van de vele variaties en vooral de vele verschillende kunstzinnige disciplines (linoleumdrukken, tekenen, photoshop, zeefdrukken, printen, etc.) merken we elk jaar dat het toch enorm veel oplevert: voor jezelf de oefening in het creatief bezig zijn, voor de kinderen het krijgen van een persoonlijk document. Een document met daarin een karakterbeschrijving van het kind zoals de mentor dat afgelopen jaar heeft zien ontwikkelen. Met voorop dit getuigschrift een mooi, creatief en (vanuit de mentor) persoonlijk kunstwerkje.

Een stukje verleden, gevangen in een woord, een beeld, verpakt voor de toekomst.