Sportdag 2012

Vandaag hadden we misschien wel de meest vreemde sportdag in de geschiedenis van de Tobiasschool.
Vanwege het weer werd het 22 juni verschoven naar vandaag, maar gisteren zagen we de bui bijna letterlijk al hangen.
Uit voorzorg werd gekozen voor een in-schoolse sportdag. Tja, en hoe ga je daar als team mee om, temidden van de hectiek van de verhuizing en getuigschriften? Op z'n Tobias' dan maar!

Je kon kiezen uit onder andere: voetballen op het plein, watersport met sponzen en emmers water, een echte boter-kaas-en-eieren-competitie, tafeltennis in het klaslokaal, round-the-tabletennis, en zelfs muurschilderen (nu we toch gaan verhuizen kwam de droom van iedere tiener uit: het mogen beschilderen van de muren van school!). En als dat nog niet gek genoeg klinkt: er was een heuse strijd gaande in lokaal 2.08 waar iedereen monopoly wilde doen! Drie borden, 16 leerlingen die zonder vals te spelen de economie uit het slop probeerden te halen! En wat een succes! Naomi uit 3A verloor zo gigantisch dat ze het bord het liefst het lokaal wilde gooien. En beneden was er ook een lokaal waar je mens-erger-je-niet kon spelen. Naomi, misschien iets voor jou de volgende keer?

Wat een prachtige sfeer, ondanks alle stress van dit moment. En omdat alles deze weken anders is dan normaal, was het extra bijzonder dat ze zo gemakkelijk van lokaal naar lokaal gingen, op naar de volgende activiteit. En wat goed dat ze zo flexibel waren als een activiteit 'vol' bleek te zijn. Hierdoor wilden we de kinderen na afloop een groot compliment geven, want ze waren deze ochtend bijzonder goed. Het zegt iets over hoe ze het afgelopen jaar geleerd hebben om te gaan met die onzekerheden, waar we ze het hele jaar al op proberen voor te bereiden.
Een mooier compliment konden ze ons niet geven; een ochtend die niet te meten viel in cijfers.