Schoolreis 2012

De week van 11 tot 15 juni staat bij ons op school in het reken van de schoolreis. Altijd spannend, maar altijd geweldig: een week lang met elkaar, samen reizen, samen eten maken en als klas de nacht doorbrengen op een camping of in een herberg. Hoe bijzonder is dat!?

We gaan in jaar 1 naar een camping in Nederland, maar in jaar 2 maken we meestal de stap naar het buitenland (Canterbury, Engeland). In jaar drie weer een binnenlandse week (vaak op de fiets!) om vervolgens de jaren op de Tobiasschool af te sluiten met een kunstreis naar Berlijn, in jaar vier.
En daar wordt als hechte groep (we hebben immers vier jaar met elkaar opgetrokken) met elkaar gekeken naar:
Het verleden: op het gebied van kunst, jezelf en de geschiedenis die in Berlijn letterlijk op straat ligt.
Het nu: wie ben je? Wat is er van je geworden? Waar sta je nu?
De toekomst: en nu? Wat ga je volgend jaar doen? Wat neem je mee van wat je hier geleerd hebt?

Voor iedere leerlingen een spannende, maar zeer rijke week waar nog jaren op terug gekeken wordt. Door leerkrachten, maar vooral door
leerlingen.