Papageno project

De leerlingen van de Tobiasschool hebben in de week voor de krokusvakantie aan het Papageno project gewerkt. Deze hele week hadden de leerlingen geen normale lessen, maar werkten zij een muziektheatervoorstelling die op donderdagavond werd gegeven in het Podium Mozaïek.

Onder leiding van professionele muzikanten en theatermakers is de voorstelling tot stand gekomen. Muziek, theater, kostuum en decors, alles werd door de leerlingen zelf gemaakt. Het stuk ging over wat er gebeurt als Amsterdam onder water komt te staan.

Voor veel leerlingen is deze week erg spannend geweest, maar wel leuk. De leerkrachten zien onbekende kwaliteiten. Als je op straat staat, hoor je andere geluiden uit de school opstijgen dan gewoonlijk is. In de muziekgroep zie ik een leerling zijn best doen om op het juiste ritme een keyboard te bespelen. In de kostuumgroep zegt een leerling die net een broek van een oud luchtbed aan het maken is “als we hier nog een Gucci logo inzetten dan is het af”.

De voorstelling was een groot succes.

Melchior Otte