De sportdag staat weer voor de deur

Vrijdag 22 juni is het weer zover! We gaan met de hele bovenbouw van de Tobiasschool op de fiets naar de Vinkeveense Plassen. En alle eerstejaars leerlingen denken altijd dat dit onmenselijk ver is. “Meester, hebben jullie enig idee hoe ver dat is!?? Dat is 3 dagen fietsen!”. De tweedejaars halen hun schouders op en roepen: “Een uurtje, iets meer misschien..”. Zij weten immers al hoe het gaat: We verzamelen om 8.30 uur op school, sommige komen naar het Leidseplein (waar we bij Mc.Bike fietsen kunnen huren) en weer anderen haken aan bij het Amstelstation. En zo vormen we als alle leerlingen en leerkrachten van de Tobiasschool een enorm lint van fietsers. Een mooi beeld. Graag input voor nieuwsberichtjes.

Samen op weg richting de Amstel, Ouderkerk, met als eindpunt de Vinkeveense plassen. Daar worden we opgewacht door zeilboten, enkele kano’s en allerlei sportspullen die gebruikt mogen worden. “Oh nee, meester! Moeten we als we daar zijn óók nog gaan sporten?!” roept een andere eerstejaars leerling nog even zenuwachtig. “Ach..” helpt een derdeklasser, “..je hoeft niet zelf te zeilen, dat doen de meesters en sommige begeleiders voor je. En op het eilandje kan je ook gewoon chillen en hangen. Daar hoef je niet zoveel meer. Lekker toch?”.

En rond 15.00 uur fietsen we ook zelf weer terug. Want het is natuurlijk wél sportdag!