Getuigschriften: een mooie afsluiting!

De jaarlijkse traditie: voor we de zomervakantie ingaan, krijgen alle kinderen op de laatste vrijdag hun getuigschrift. Hierin staat zowel een stukje tekst van de leerkracht over hoe de leerling het afgelopen jaar gegroeid is. Zowel op het gebied van leren maar ook op het persoonlijke, of sociale vlak. De mentor voegt hier een uitgebreide, treffende, en vaak pakkende karakterbeschrijving aan toe. Een mooi beeld van het kind over afgelopen jaar. Een document om later nog eens terug te lezen, en via dat getuigschrift nog even naar jezelf kunt kijken.

De mentor maakt een passende afbeelding die hij/zij bij de klas of bij de leerling vindt passen. Dat kan een tekening zijn, een houtsnede, een kunstzinnige foto, etc. Iets waar menig mentor het hele jaar door al mee in zijn hoofd loopt: “Wat past er aan het eind van dit jaar nou bij die leerling? Wat ga ik voor ze maken? Wat wil ik ze meegeven? Wordt het abstract, of realistisch? Wat zal de leerling oppikken en wat zal misschien over een paar jaar pas begrepen worden, maar wil ik nu graag al ‘vertellen’?”.

Voor de mentor, leerkracht én de leerling een mooi en bijzonder moment om het hele jaar in beeld en woorden te vangen.