Na de meivakantie

Sabine Udocorona

Dinsdag 21 april zal de regering een besluit nemen over het wel of niet weer opstarten van de scholen na de meivakantie. Wij zijn hier achter de schermen natuurlijk al over aan het nadenken. Wat als we wel open mogen maar nog niet voor iedereen? Hoe gaan we dat doen met het rooster? Hoe doen we dat met de 1,5 meter afstand die bewaard moet worden? Hoe richten we de lokalen in? Hoe komen leerlingen de school binnen op een veilige manier?

Allemaal zaken waar we al over aan het nadenken zijn, ondanks dat we nog niet weten hoe het zal gaan. We willen jullie in elk geval melden dat we goed voorbereid zullen zijn. Zo is er heel veel plakband in huis gehaald om de lokalen en gangen te voorzien van zogenaamde looppaden, met daarin oog voor de 1,5 afstand die we moeten bewaren. Ook denken we al na over het rooster. We kunnen dit rooster pas definitief gaan maken als we precies weten wat we wel en niet mogen na de meivakantie.

Natuurlijk staat voor ons allemaal de veiligheid voorop, en vragen dan ook van iedereen (ouders, verzorgers, leerlingen) om hier te allen tijde rekening mee te houden, mochten we weer (gedeeltelijk) open gaan!

De schoolleiding