Grote schoonmaak

Sabine Udocorona

Er zijn veel nadelen te benoemen na de eerste weken van thuisonderwijs en de bizarre wereld waarin wij beland zijn. Maar ondanks alles, zijn er ook een paar positieve dingen te benoemen.

Eén van die dingen is dat er op school ook een extra zorgvuldige schoonmaak plaats kan vinden. Dat betekent: alle kasten van de kant en alle vloerdelen in de aula opzij. Dat je dan dingen tegenkomt die je liever niet tegenkomt, is dan maar even bijzaak. We zijn blij dat niet alleen de docenten maar ook de conciërges dagelijks nog bergen werk kunnen verzetten, ondanks de strenge maatregelen volgens het RIVM. Er zijn dan ook nagenoeg geen docenten in het gebouw, op een enkeling na die werk moeten versturen naar leerlingen. Zo zijn alle taken zo goed mogelijk verdeeld om het thuisonderwijs mogelijk te maken. De conciërges op hun beurt draaien eenzame diensten in het nagenoeg lege gebouw om dit toch ook zo mooi en schoon mogelijk te maken. We hopen dat wanneer we weer opengaan, niet alleen de leerlingen vol goede zin zitten maar ook het gebouw weer als nieuw aanvoelt. Onze dank blijft uitgaan naar iedereen die op zijn of haar manier zijn best doet: de ouders, de leerlingen, de leerkrachten en al het ondersteunende personeel.

Deze tijden vragen veel van ons, maar het zijn ook tijden waarin we allemaal laten zien waar het eigenlijk om draait: zorg voor elkaar, veiligheid en een goede basis.