Een kijkje in het oude gebouw met de leerkrachten

Sabine Udovernieuwbouw

Afgelopen week begon het nieuwe schooljaar, en naast de nieuwe klassen die voor veel vrolijkheid zorgden, was er een ander hoogtepunt: we mochten even de ‘oude’ school aan de Rietwijkerstraat bekijken. Dat wil zeggen: wat er nog van over is. Een wonderlijke ervaring, waarin de ‘oohhs’ en ‘aahhhs’ door de oude, kale, gesloopte gangen klonken. Wat een prachtig gebouw hebben we toch, en wat keken we onze ogen uit.

Een verhoogd plafond (puntdak) gaf ’t nog wat extra sfeer, en het vele hout maakte wel duidelijk dat natuurlijke materialen in een gebouw zo ontzettend belangrijk zijn. Wat een leven heerste er nog in het gebouw, ondanks dat bijna alles gesloopt was. Op de muren stond met roze verf geschreven: muur weg / steunpilaar blijven / vloer eruit / etc.

Ongelooflijk knap hoe mensen het voor elkaar krijgen om zo’n enorm project in goede banen te leiden. Het plein lag vol met puin, stenen, etc. en dit zal binnenkort afgevoerd worden door vrachtauto’s. Die zullen via een groot gat in de buitenmuur naar binnen rijden. Hiervoor zullen twee grote steunpilaren moeten wijken, en dit maakt duidelijk dat een vernieuwbouw niet zonder slag of stoot gaat.

Het wordt ongetwijfeld een prachtig nieuw gebouw! Reikhalzend kijken we uit naar eind 2015.