Update over de vernieuwbouw

Het Schoolvoorbeeldvernieuwbouw

Eindelijk zijn we weer een fase verder. Natuurlijk zitten we al sinds september in het tijdelijke gebouw aan de Poeldijkstraat. De kinderen hebben hier vrij eenvoudig hun weg gevonden, wat een compliment waard is. Natuurlijk was het in het begin soms zoeken, en ook voor het team soms nog erg ingewikkeld, maar inmiddels voelt het bijna alsof we hier al helemaal thuis zijn. We proberen het nog wel iets mooier en sfeervoller aan te kleden, want het kan her en der wel wat kleur gebruiken!

Zowel het ‘vernieuwbouwteam’ van school als de architecten van architectenbureau RAU hebben een tijdje stilgezeten, omdat er in zo’n omvangrijke verbouwing altijd allerlei instanties hun akkoord moeten geven, voor er weer verder gewerkt kan worden. Inmiddels is er een nieuwe fase aangekomen en kan het ontwerpteam weer volop aan de slag om allerlei prachtige –maar soms ingewikkelde- bouwtekeningen uit te werken. We hebben inmiddels een update gekregen van wat nieuwe fases in de ontwerpen. Wat kunnen we over de tekeningen zeggen, na de laatste vergadering:

Er komen meer lokalen rond de gymzaal vergeleken met het oude ontwerp. Dit omdat we een aantal karakteristieke elementen van de school wilden behouden. De gangen worden iets breder, omdat er een tussenruimte bijkomt. Dit klinkt nog erg abstract, maar dat het in ons voordeel gaat werken mag duidelijk zijn! Ook is het bijzonder om te zien hoe de centrale trap een plek krijgt in het nieuwe gebouw. Verder wordt de nieuwe gevel aan de pleinkant transparant, en dit belooft erg mooi te worden!

Natuurlijk probeert het team in alle facetten van het proces, zowel het karakter als de filosofie van de school in oogschouw te houden. Dit werkt uitdagend maar ook inspirerend.

We merken in elke bouwvergadering dat je als school goed naar de identiteit van de school moet blijven kijken. Hopelijk gaan we snel de volgende fase in, en kunnen we snel meer vertellen! Onze stille hoop is dat na de zomer de bouwvakkers daadwerkelijk gaan beginnen! Wanneer er nieuws is, melden we dit natuurlijk op de website.