De Krakeling

Afgelopen week zijn we met het hele VO weer naar de jaarlijkse dansvoorstelling geweest in de Krakeling. Zoals de meeste ouders en verzorgers (hopelijk) weten, hebben de leerlingen allemaal een CJP kaart gekregen (of krijgen die nog voor het nieuwe jaar) en daarmee kunnen ze met een leuke korting naar veel voorstellingen in de stad. Ook krijgen ze korting op de bioscoop, dus maak hier gebruik van!

De voorstelling werd verzorgd door dansgroep AYA, en was een prachtige eigentijdse aanpassing van het verhaal van Romeo & Juliet (Shakespeare). Een Marokkaans meisje valt voor een leuke blonde Nederlandse jongen, en daar was niet iedereen in de familie het mee eens. Op subtiele wijze bracht de regisseuse deze tweespalt in beeld. Met mooie choreografie en de meest waanzinnige 'dance moves', werd iedereen getrakteerd op een mooie voorstelling. Soms moesten leerlingen even blozen, want het ging ook over seks en omgaan met seksualiteit in verschillende culturen. Al met al een avond waar we de leerlingen iets hebben mogen aanbieden zonder boeken en huiswerk! Prachtig!

Let op: het volgende culturele uitstapje is op 16 november om 9.30 uur in het prachtige Tuschinski. Dan gaan we met z'n allen naar het IDFA, het Internationale Documentaire Festival Amsterdam.