terug naar dashboardterug naar vorige paginaOuderraad

Ouderraad Tobiasschool

De ouderraad van de Tobiasschool (vmbo) is in maart 2016 opnieuw in het leven geroepen om ook de stem van de ouders te laten horen en meepraten op de Tobiasschool. Wil je meer weten over de school, luisteren naar de mening van de schoolleiding en leerkrachten, wil je meedenken, meepraten en meedoen namens de ouders van de Tobiasschool? Om de school voor de kinderen van de Tobiasschool nóg leuker te maken en de andere ouders ook goed te informeren? Dat kan in de ouderraad. We mogen meedoen en hebben een stem om over een aantal zaken mee te beslissen en we mogen advies geven aan de schoolleiding. De ouderraad wil constructief zijn en meedenken en op een plezierige manier meedoen. Wij (de ouders die maar vast zijn begonnen) vinden het fijn als er meer ouders mee willen doen. Het is ook gezellig en plezierig om met andere ouders te praten en elkaar en de leerkrachten beter te leren kennen.

Je hoeft niet per se mee te vergaderen, je kunt op veel verschillende manieren meedoen. Misschien wil je helpen op school met praktische dingen, misschien wil je contact ouder zijn voor je klas zodat jij alle ouders informeert over belangrijke zaken. Of misschien wil je samen met de leerkrachten in de Steiner leesclub, of heb je een technisch of praktisch beroep (kok, muzikant, web online ontwerper het maakt niet uit) waar je iets over kunt laten zien aan de kinderen? of kennis die je als naschoolse activiteit wilt aanbieden aan de kinderen? Ben je bijvoorbeeld Spaans, Italiaans of Marokkaans en wil je een kookles jouw liefde voor de taal, de cultuur en het land delen? Neem dan contact met ons op.

We komen als ouderraad zo’n 6 keer (maximaal) per jaar bij elkaar om te spreken over de zaken die de ouders en de schoolleiding/leerkrachten op de agenda zetten. Daarnaast komt de ouderraad soms ook zonder de schoolleiding samen om de zaken voor te bespreken en is er tijd voor gezelligheid en het beter leren kennen van elkaar.
Lijkt het je leuk om betrokken te zijn? Doe dan mee en meld je aan of stuur even een e-mail als je meer wilt weten.

Met vriendelijke groeten,
Namens de ouderraad
Joep, Tanja, Paul, Liselotte, Jacky

Neem contact met ons op via: jacqueline.wetzels@gmail.com